Uutta viiniä: on viisas viinin ostaja

Uutta viiniä: on viisas viinin ostaja

Minulla on äskettäin kysytty kansallinen sanomalehti, joka antaa minun ”sisäpiirin neuvoja” älykkäitä strategioita viinin ostoa varten. Olin iloinen voidessani kysyä, mutta oli vaikea tiivistää kaikki ajatukseni aiheesta vain 300 sanaa, mikä on kaikki, mitä heillä oli tilaa. Tässä on hieman vähemmän kondensoituja vinkkejä, jotka tekevät sinusta viisas viinin ostaja.

Kuinka paljon haluat käyttää? Alle 5 £ ja alle, merkkituotteita viinit hallitsevat hyllyt. Lindemansin, Penfoldin, Hardysin ja Jacobs Creekin tykkäämät tarjoavat helposti saatavilla olevia, maukkaita, yhdenmukaisia ​​viinejä, jotka ovat todellisia väkijoukon ystäviä. Tämän johdonmukaisuuden kustannukset ovat kuitenkin tylsää: merkkejä voi puuttua luonteeltaan ja lajikkeelta. Jos sinun on todella tuotava merkkejä, kaksi vinkkejä. Ensinnäkin Aussie-merkkiset viinit ovat yleensä parempia kuin niiden kalifornialaiset kollegat. Toiseksi, tuotemerkit luottavat säännöllisiin kampanjoihin osana hienostunutta markkinointistrategiaa, joten odota niitä, kunnes varastoit.

Mutta halvan viinin ei tarvitse olla tylsää

halpa viini

Voit silti nauttia mielenkiintoista viiniä rikkomatta pankkia; sinun on ostettava älykkäästi. Aloita välttämättä tunnettuja alueita: halpa Bordeaux ja Burgundy on melkein aina pettymys. Sen sijaan pään Etelä-Ranskassa, loistava luonteeltaan edullisten viinien lähde. Kuumaa kantapäät ovat Etelä-Italia (Sisilia ja Puglia), Portugali ja Espanjan vähemmän tunnetut alueet.

Vietät enemmän? Sanotaan, että etsit loistavaa viiniä jopa 25 puntaa kohti. Nyt tämä on varsin haaste: siellä on runsaasti erittäin hyviä kalliita viinejä, mutta parhaimmat esimerkit ovat voimakkaasti haluttuja. Viinin kasvava suosio on merkinnyt, että nyt on vaikea löytää hyvää tavaraa, jota ei yksinkertaisesti tuoteta riittävän suurina määriä täyttääkseen supermarketit tai katuketjut. Sinun on otettava omat tavat pienemmille erikoiskauppiaille. Paras viini on rajallista tuotantoa, ja usein ei riitä kierrättää.

Jos olet lähellä luotettavaa riippumatonta viinikauppaa, käytä hyvästä omaisuudestasi kehittämällä suhdetta heidän kanssaan. He tulevat tuntemaan palaten mieltymykset, ja sinun on ensin tiedettävä kaikista saapuvista erityisistä paketeista, joista jotkut eivät todennäköisesti saa sitä hyllyille. Monia itsenäisiä kauppoja ajaa mielenkiintoisia ihmisiä, joilla on todellinen intohimo viinille, ja osto tällä tavalla voi olla erittäin tyydyttävä kokemus.

Muista, että viiniä pienempi on usein parempi

Tämä koskee tuottajia samoin kuin vähittäiskauppiaita. Hienoja viinejä ei ole valmistettu: se on peräisin viinitarhasta, joten johtavien viinien tuotanto ei ole skaalautuva (paitsi jos istut uusia viinitarhoja, mikä on vain toteutettavissa tietyissä tilanteissa ja vie paljon aikaa, rahaa ja vaivaa) . Tämän vuoksi usein pienemmät tuottajat tuottavat viinejä yksittäisistä viinitarhoista, jotka tekevät parasta työtä. Ja pienemmät vähittäiskauppiaat, joilla on taipumus varastoida tällaisia ​​viinejä, jotka ovat usein rajoitetusti saatavilla. Jätä lyöty raita.

että viiniä pienempi on usein parempi

Kriitikot ovat hyödyllisiä, mutta älä seuraa niitä orjattuna. Opi, millä arvostelijoilla on palat, jotka sopivat sinun kohtuullisen tarkasti. Muistakaa, että viini ei ole täsmällinen tiede, ja jopa parhaat kriitikot eivät ole yhtä epätyydyttäviä kuin he haluaisivat uskoa. Ja useimmat heistä ottavat itsensä liian vakavasti. Lisään vielä, että sanomalehtien kriitikot viettävät aikansa tarjoamalla ostolistoja useimmiten teollisista supermarket-viineistä: ei aina ole, että heillä ei ole mielikuvitusta, vaan että heidän osastonsa toimittajat eivät anna heidän tehdä mitään muuta. Kuten aiemmin sanoin, useimmat todella mielenkiintoisista viineistä valmistetaan hyvin pieninä määrinä ja niitä on vaikea saada, joten sanomalehtien kriitikot eivät voi kirjoittaa niistä.

Käytä internetiä. Viini on tietosisältöinen aihe, ja se on otettu loistavasti verkkoon. Pidä mielessäsi, jos luet tätä, mahdollisuudet ovat jo tiedät tämän.

Jos olet melko uusi viini, älä yritä varastoida liian voimakkaasti ensin. Maku on epäilemättä kehittynyt, ja olisi surkea jättää kellari täynnä Aussie Shirazia, jos oikea intohimo elämässä osoittautuu domaine-pullotettuun Burgundiin. Tai päinvastoin.

Ranskasta ostaminen voi olla hyvä idea. Kaksi vaihtoehtoa. Ensinnäkin klassinen viini risteily, joka on nyt houkuttelevampi vaihtoehto, koska Majestic ylitti kanavan liittyä Oddbins, Tesco ja Sainsbury. Myös kunnollisia ranskalaisia ​​kauppiaita on satamissa, kuten Perdadel ja Milles Vignes. Toiseksi, voit ostaa suoraan tuottajalta, sen jälkeen, kun maistelee. Jos matkustat kesällä, varokaa keittämällä viiniäsi läpi. Sinulla on oikeus tuoda maahan ilman verovapaa ja rajoittamaton määrä henkilökohtaiseen kulutukseen, mutta tosiasiassa tulli saa ristin (ja mahdollisesti ilkeä), jos yrität tuoda yli 90 litran viiniä.

Lopuksi, muista ryöstää bin loppumyynti. Useimmat kauppiaat erottavat ylimääräiset varastot kahdesti vuodessa, tammikuussa ja elokuussa. On hyvä aika ostaa, mutta kunnollinen kama katoaa nopeasti, joten niin paljon kauppiaiden postituslistoja maksaa osinkoja, kun sinä ensimmäiset kuulee löytöjä.


Comments are closed.