Täydellinen viinilista, mikä on sinun?

Täydellinen viinilista, mikä on sinun?

Kysymys. Mikä olisi täydellinen viinilistanesi näyttäisi? Jos haluat mennä ravintolaan ja poimia viinilista, mitä – ihanteellisessa maailmassa – haluatko löytää?

Aion asettaa sääntö

Ei väärin hinnoiteltuja tai halvempia viinejä. Meidän on oltava hieman realistisia, ja haluamme pystyä palaamaan tähän hämmästyttäväyn ravintolaan yhä uudestaan. Mikä tarkoittaa, että sen täytyy tehdä rahaa.

kalliita viinejä

Ensinnäkin haluan läpinäkyvän ja rehellisen luettelon. Se alkaa hinnoittelupolitiikan selityksestä. Edullisimpia viinejä merkitsisi tavallinen bruttokate, mutta ei liiallinen. En halua mitään hirveän halpaa, vaan alkaisi viineistä, jotka voisivat myydä 9-10 puntaa luettelossa 20-24 puntaa. Kun olemme menneet ohi listahintaan £ 35, olisin valinnut käteisrahan – sanoen ensin 20 puntaa ja sitten suuremmille tavaroille £ 30. Selitän, kuinka tämä hinnoittelu toimii asiakkaalle. He eivät ole tyhmät: he tietävät, että ravintolan on tehtävä rahaa viinistä ja että se on merkitty enemmän kuin vähittäiskauppaan. Mutta tietäen, että kalliimpi marginaali on pricier tavaraa voi kannustaa heitä menemään luetteloon hieman. Tämä rehellisyys poistaisi tarve ravintolavaikutteisiin tarroihin ja yksinoikeuteen kauppaan, koska ei ole pelkoa, että asiakkaat löytäisivät viiniä vähittäiskaupassa ja ajattelevat, että heidät on kaadettu.

Nyt on joitain yksityiskohtia (ja tämä ei ole tyhjentävä nimiluettelo, koska se on tehty pääni päältä ja minulla on joitain hyviä asioita). Samppanjaa varten haluan henkilökohtaiset suosikkini. Asiat kuten Champagne Le Mesnil (loistavat co-op Blanc de Blancs -viinit), R & L Legras, Drappier ja Philipponnat, sekä muutamia lähtö- ja saapumisaikoja vähemmän tunnetuille viljelijälle Champagnes. Minulla olisi taipumus välttää nolla annos fizz. Lisään pari englantilainen kuohuviinit, luultavasti Ridgeview ja Camel Valley.

Minulla olisi sitten osa Sauvignon Blancista, mukaan lukien Cape Pointin, Blind Riverin, Dog Pointin ja halvempien lähtöosien johtavat Touraine Sauvignons, jotka ovat erinomainen arvo. Jotain outoa, voisin valita pohjoisen italialaisen (Inama?) Ja jotain Grazista Itävallassa.

Riesling

Riesling

Tämä on melko suuri osa, joka ulottuu kuivaksi kuivaksi, ja makeus on selvästi ilmaistu. Moseli, Maximin Grunhaus Abtsberg Kabinett; Nahe, Donnhoff; Itävallasta, Emmerich Knoll; Uudesta-Seelannista, Pegasus Bay, Yealands, Framingham; Alsace, Trimbach CFE, Boxler, Weinbach, Zind Humbrecht. En ole varma, että tarvitsisin Australiasta.

Tämä johtaa minut Grüner Veltlineriin, ja he kaikki olisivat itävaltalaisia, ja Knoll, Loimer ja Schloss Gobelsburg johtavat kenttää.

Haluan hyvän valikoiman Chenin, jossa parhaat Etelä-Afrikasta (Testalonga, Intellego, Eben Sadie) yhdistyvät Loirin kanssa (Saumon, Huet et al), Kiwyn heitetyessä Milltonissa. Tässä minä yrittäisin salakuljettaa muutamassa luonnonviineissä. Luonnollinen Chenin voi olla niin hyvä. Tämä luokka ylittäisi myöhemmin tulevan oranssin viiniluokan.

Chardonnay olisi vahva luokka, lähinnä siksi, että uusi Chardonnay-maailma on nyt niin hyvä. Katso esimerkiksi Australia (Bindi, Oakridge, Stonier, Yabby Lake, Shaw & Smith), Uusi-Seelanti (Neudorf, Kumeu-joki, Dog Point, Ata Rangi) ja Kalifornia (Sandhi, Au Bon Climat, Saintsbury). Haluaisin mennä myös Burgundiin, mutta pyrkiä parantamaan arvo-viinejä. Voisin löytää tilaa Chablisille?

Olen jo maininnut Alsacen, ja minun pitäisi sisällyttää joitakin parhaita esimerkkejä Pinot Grista ja Gewurztraminerista, jotka voivat olla vain mielenkiintoisia. Ehkä myös ylhäältä Kiwi-esimerkki kustakin?

Chardonnay

Kevyempiä punaisia ​​olisi iso luokka. Vins de Soif – viinejä, jotka ennen kaikkea osoittavat juomista. Jotkut luonnollisesti tekivät Beaujolaisista olisi täällä täydellisiä – ja onneksi niitä on paljon. Ehkä myös uusi maailma Gamay? Loire Cabernet Franc ja Côt tekivät ulkonäön. Tässä luonnonviinit ovat käteviä, koska ne ovat usein niin avoimia, sileitä ja tyylikkäitä. Eben Sadien Cinsault olisi super täällä, ja Jamsheedin Pepe Pinot. En vain saa tarpeeksi tätä viiniä. Yritän saada joitakin Gamay Ardeche, joka on tällä hetkellä varastossa Marks & Spencer, koska se on halpa pelimerkkejä ja eminently juomavaraisia, ja tiedän, kuka tekee sen. Richard Kelleyn ABS: n tuottaman Auvergnen yhteistyökumppanin Gamay olisi myös loistava. Ja mitä on Trousseau Jurasta ja samaa lajia, jonka nimi on Dourosen (Conceito) nimellä Bastardo?

Tämä johtaisi Pinot Noiriin. Uudessa-Seelannissa, Kaliforniassa, Oregonissa ja Victoriassa on aivan niin monia hienoja Pinot Noiria, että olisi epäoikeudenmukaista alkaa nimet. Uusi-Seelanti todennäköisesti olisi leijonanosaa yksinkertaisesti siksi, että niiden hinnoittelu on yleensä hieman saner. Itse asiassa voisin vain elää ilman Burgundia, kuten New World Pinotin laatu näinä päivinä. Jos otettaisiin mukaan Burgundy, se olisi kypsät pullot, jotka on hankittu huolellisesti. Ei ole hauskaa juoda nuori Burgundi ennen sen aikaa, joten en halua listata sitä. Olin todennäköisesti tekemättä poikkeuksia joistakin luonnollisimmista kaveruksista, kuten Pacalet ja Sabre.

Espanja?

Olen menossa luoteeseen. Bierzo, Ribiera, Ribera Sacra, Monterrei – ne alueet, joissa on tuoreita ja pieniä tammijaisia ​​viinejä. Voisin myös sisältää luonnollisen Bobalin Valenciasta. Rafael Palacios ’Godellos saattaisi katsoa valkoisella puolella. En näe Riojaa tai Ribero del Dueroa, ilmeisesti. Pitäisikö minun laittaa Juan Garcia Arribes?

valencia-viiniä

Portugalilla olisi korttipaikka, mutta rajoittaisin kiinnostukseni Dãoon, Bairradaan ja Douroon etsimällä tuoreimpia, elintärkeimpiä punaisia, joilla on tunne paikasta. Dourossa on nyt niin paljon valinnanvaraa, joten yritän etsiä punaisia ​​ja valkoisia persoonallisuutta ja tyylikkyyttä. Dirk Niepoort’s Drink Me voisi olla talo punainen, samoin kuin Duorumin Colheita tai Craston Douro punainen. Baga Bairradasta olisi pakko: se on niin ystävällistä. Näiden lisäksi on listallani tilaa Vinhão, punainen Vinho Verde. Hieno, mutta upea, kun se on tehty hyvin.

Syrah-osa olisi yksinomaan viileä ilmasto. Australia, Jamsheed, Shaw & Smith, Clonakilla. Uudesta-Seelannista Man O’War, Kennedy Point, Bilancia, Villa Maria, Cambridge Road, Craggy Range, Fromm, Trinity Hill. Sitten tietenkin Pohjois-Rhône: liikaa listalle, mutta arvoväeni olisi Maxime Graillotista ja Jametin Vin de Paysista.

Achaval Ferrer

Olen tietoinen siitä, että luultavasti alkaa loppua huoneesta, joten siellä on joitain häviäjiä. Chile taistelee löytääkseen paikan, Argentiina voi olla vain Achaval Ferrer ja Italian panos voi olla luonnollisella viinialueella sen sijaan, että sen kuuluisat punaiset (vaikka minulla olisi oltava Langhe Nebbiolo tai kaksi ja ehkä Lagrein vuorilta). En ole varma, mihin Bordeaux hahmottaa. Ehkä jotkut vanhemmat, kypsät tavarat ja jotkut valkoiset (jotka ovat aliarvostettuja).

Löydän tilaa Orange-viineille eli ihokosketusvaloille. Täällä olisin mukana joitakin Friuli / Slovenian valkoisia (Gravner, Zidarich esimerkiksi), uusi rotu Etelä-Afrikkalainen iho-yhteyttä Chenins ja parhaat viinit Georgia.

Lisää quirky kamaa?

No, Lounais-Ranska tarvitsee maininnan – hyvä Fronton ja huippu Marcillac olisi pakollinen. Ehkä myös Irouleguy. Kreikan olisi oltava edustettuna huippu Assrtiko, ja ehkä myös Malagousia. Unkarin pitäisi pystyä tarjoamaan tyylikäs Kadarka ja tuore Kekfrankos (mutta ei kypsä, tammi). Ja minä haluaisin olla valkoinen Somlon huomattavasta terroirista.

Nyt olemme listan loppuun ja makeisiin tavaroihin. Tätä johtaa Sauternes ja Port. Rakastan Sauternesia, joten laitan melko vähän sisään, eräillä kypsillä pulloilla. Rakastan Portia myös, ja listani saattavat olla Tawniesin johtama, laadukkailla LBV: llä ja yhdellä viidennellä Vintage Portilla. Lisään täällä joitain Moscatel de Setubalia, koska nämä voivat olla todella erinomaisia ​​ja melko edullisia.


Comments are closed.