Miten viini valmistetaan

Miten viini valmistetaan

Kaikki alkaa viinirypäleistä: ja on tärkeää, että nämä ovat oikein kypsiä. Ei kypsä kylliksi tai liian kypsä ja viini kärsii. Rypäleet, kun ne korjataan, sisältävät viinin mahdollisuudet: voit tehdä huonoja viinejä hyvistä viinirypäleistä, mutta ei hyvää viiniä huonoista rypäleistä.

Joukot pickers pään viinitarhoon. Tämä on jännittävä vuosi, ja kaikki viininviljelijät toivovat hyviä sääolosuhteita sadon aikana. Huono sää voi pilata asiat kokonaan.

Käsin poimitut viinirypäleet on lastattu puolen tonnin säiliöön

Rypäleitä korjataan yhä enemmän. Tämä on kustannustehokas ja lämpimillä alueilla laatu säilyy poimimalla yöllä, kun se on jäähdytintä. Tämä on paljon helpompaa tehdä koneella.

Käsin poimitut viinirypäleet

Harvester puristaa rypäleiden marjat pois viiniköynnöksestä ja sitten kaatopaikoiksi kaivoksiin menemään viinitarhoon. Tämä on Bordeaux’ssa.

Nämä ovat koneellisesti poimittuja viinirypäleitä, jotka lajitellaan laadun mukaan.

Käsin poimittuja viinirypäleitä, jotka saapuvat kokonaisina rypäleinä viinitarhassa.

Rakeistettujen rypäleiden lajittelu laatua varten. Kaikki mädäntyneet tai raastetut viinirypäleet, yhdessä lehtien ja petuliinien kanssa, poistetaan.

Nämä lajitellut viinirypäleet menevät koneeseen, joka poistaa varret. Ne voivat myös murskata, joko vähän tai kokonaan.

Nämä ovat varret, että rypäleet on erotettu pois destemmer.

Vastaanottoalue pienessä viinitarhassa. Täällä viinirypäleitä kuormataan ja kuljetetaan sitten kuljetushihnalla säiliöön, josta ne pumpataan fermentointiastiaan.

Käsin poimittuja rypäleitä

Tässä punaviinien valmistus eroaa valkoisista. Punaiset viinit fermentoidaan nahkojen päälle, kun taas valkoviinit puristetaan ja erotetaan mehu naudoista ennen fermentointia. Tämä käymisastia – matala kivi lagar Portugalin Douro alueella – täyttyy ja sitten viinirypäleet on jalka tapetuksi, jotta mehu voi erottaa väriä ja muita komponentteja nahat.

Tämä on hyvin perinteinen viinitila, jälleen Dourossa. Punainen rypäle on päällystetty, ja fermentaatio on alkanut luonnollisesti. Nämä miehet sekoittavat nahkoja ja mehua käsin: tämä prosessi suoritetaan monta kertaa päivässä auttamaan uuttoa ja estää bakteerit kasvamasta rypäleen nahkakupille, joka luonnollisesti kelluu pinnalle.

Joskus viljeltyjä hiivoja lisätään kuivattuun muotoon, jotta viininviljelijä voi hallita enemmän käymisprosessia. Mutta monet fermentaatiot suoritetaan edelleen luonnonvaraisilla hiivoilla, jotka ovat luonnollisesti läsnä viinitarhassa tai viininvalmistuksessa.

Näitä rypäleitä fermentoidaan ruostumattomasta teräksestä valmistetusta säiliöstä. Fermentaation aikana hiilidioksidia vapautuu, joten on hyvä jättää pinta altistuvaksi. Joskus fermentaatio tapahtuu kuitenkin suljetuissa säiliöissä ilmanvaihtoaukolla, jotta hiilidioksidi poistuu.

Tässä pienessä säiliössä nahkakennoa lävistetään käyttäen robottikupin mäntää. Joissakin viinitiloissa tämä tapahtuu käsin käyttämällä napoja.

Vaihtoehtona lävistysalusta on pumppaaminen viinistä säiliön pohjasta takaisin nahkojen päälle

Täällä punaviiniä pumpataan ulos säiliöstä ja pumpataan takaisin sisään. Ajatuksena on ottaa käyttöön happea viinissä auttamaan hiivoja kasvussa. Muualla viininviljelyssä huolehditaan siitä, että viiniä suojellaan hapesta, mutta tässä vaiheessa sitä tarvitaan.

Kun käyminen on päättynyt, suurin osa punaviineistä siirretään tynnyreiksi niiden kypsymisen loppuunsaattamiseksi. Tynnyrit ovat kaikissa muodoissa ja koossa. Ylempi on yleisin koko: 225-250 litraa. Tölkin lähde ja onko piipun käyttö aikaisemmin ollut tärkeä, sillä se vaikuttaa kehittymässä olevaan viiniin.

punaviiniä tynnyri

Tämä on paljon suurempi, vanhempi tynnyri, joka ei käytännöllisesti katsoen ole oakkarua viinille. Tämä sopii eräisiin viinityyleihin paremmin kuin pienet tynnyrit.

Tämä on koripuristin: kun fermentaatio on päättynyt ja nuori viini on tyhjennetty pois nahat, loput nahat ja varret painetaan purkamaan viimeisen viiniä, jotka ne sisältävät.

Tämä on virtsarakontakti, jota käytetään joillekin punaisille ja melkein kaikille valkoisille. Suuri virtsarakko täyttyy ilmalla, puristamalla sisältöä varovasti ja tasaisesti, vähitellen lisääntyvällä paineella.

Ja tämä on jäljellä lopussa – marc. Sitä voidaan käyttää kompostin valmistamiseen.

Säiliön sisäpuoli, jota on käytetty valkoviinin fermentoimiseen: jäännös koostuu kuolleista hiivasoluista.

Barrel-salit voivat silti näyttää melko perinteisiltä. Upeat maanalaiset kellarit sopivat erinomaisesti viinien kypsymiseen – prosessi, joka vie kaiken kuudesta kuukaudesta kolmeen vuoteen.

viininviljelijöille

Viininviljelijät tarkastavat säännöllisesti kypsyttävät punaviini tynnyrit säännöllisin väliajoin ja lisää ne ylös, kun osa viinistä haihtuu kypsymisprosessin aikana.

Toisinaan on välttämätöntä siirtää viiniä tynnyristä toiseen tai tynnyristä ruostumattomasta teräksestä valmistettuun säiliöön. Tämä kellari käsi käyttää typpikaasua siirtämään viiniä altistamatta sitä suurille määrille happea.

Tässä viiniä siirretään yhdestä tynnyristä toiseen tarkoituksella altistamalla se hapelle auttaakseen kypsymisprosessissa.

Jotkut viinit eivät näe lainkaan tammia, mutta ne säilytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä säilyttäen tuoreet hedelmälliset ominaisuudet.

Lopuksi viini on valmis ja valmistettu pullotettavaksi. Usein suodatusta käytetään tekemään viini kirkkaaksi ja kirkkaaksi ja poistamaan mikrobien pilaantumisriski. Vasemmalla lasi on suodatettu; oikealla näet, miltä se oli juuri ennen prosessia.


Comments are closed.