Kuinka juoda viinin maistelua

Kuinka juoda viinin maistelua

Jotkut neuvoja luomaan hauskaa, koulutusta viininmaistelua ei-asiantuntijoille, mukaan lukien neuvoja valita viinejä

Normaaleille ihmisille on jotain hieman koominen viinin maistelua. Vaikka ihmiset viettävät mielellään viiniä ja ovat jopa hieman uteliaita, ajatus maistelemisesta ja puhuminen eri hajuista ja makuista tai yrittää kirjoittaa maistelua, on vain yksi askel liian pitkälle.

viinin maistelua

Yksi vaikeuksista on sanavaraston puute, jota meillä on maistuu ja tuoksuu. Me koemme heitä, tunnistamme heidät, mutta näyttää siltä, ​​että tämä kokemus ja tulkinta sanojen kanssa kuvaavat sitä. Joten yksi suurista esteistä viinin arvostuksessa kehittää tällaista sanastoa, jotta voimme kuvata viiniä sanoin. Tämä auttaa meitä kertomaan muille siitä, millainen viini maistuu, ja se auttaa myös meitä kommunikoimaan itsellemme. Yksi syy siihen, että kirjoitan muistiinpanoja, on niin, että voin palata heihin ja nähdä, mitä kokemukseni tietystä viinistä oli.

Tässä annan suuntaviivani viininmaistelujen suorittamiseksi muille kuin asiantuntijoille. Tietenkin voit avata pullot ja juoda niitä. Mutta tämän maistelun tavoitteena on se, että se on hauskaa ja myös erittäin koulutuksellista. Se on tarkoitettu niille, jotka eivät ole koskaan aiemmin tehneet mitään tällaista aiemmin, ja minä tarkoituksellisesti valitsen monipuolisen valikoiman viinejä, joiden pitäisi tuoda mukanaan hyödyllisiä makuaineita ja toimia ankkuripisteinä tuleville viininmaistelukokemuksille. Ajattele niitä nurkkapituisina palapelissä: hyvä paikka aloittaa.

Rypälelajike on hyvä paikka aloittaa viinin ymmärtämiseksi, mutta minun on korostettava, että se ei ole ainoa tapa, eikä kaikki samasta lajikkeesta valmistetut viinit samanlaisia. Niinpä useimmat näistä viineistä on valmistettu yhdestä lajikkeesta. Viinin suositukset ovat tarkoituksellisesti yleisiä, joten kaikkialla, missä olet, sinulla on hyvät mahdollisuudet saada hakupulloja. Joten, tässä menee.

viinin maistelua

Ensin tarvitset lasit. Koska tämä on johdantokappale, melkein mitä tahansa lasia tekee, mutta jotkut lasit ovat paljon parempia kuin toiset. Yritä löytää lasit, joissa on kohtuullisen iso kulho, joka on valmistettu ohuesta lasista, jossa on ohut vyötärö ja jonka keskellä on leveämpi kuin yläosassa: tulipun muoto on ihanteellinen. Varo myös silmälaseja, jotka tuoksuvat. Varmista, että lasit ovat puhtaat ja hajuiset, ja niissä ei ole saippuaa. Huuhtele tarvittaessa ensin vedellä ja kuivaa ne puhtaalla liinalla tai keittiötelalla ennen käyttöä.

Yksi lasi per henkilö on hyvä. Sinun ei tarvitse huuhdella silmälaseja ennen seuraavan näytteen kaatamista, ellei viinin tyyli ole muuttunut dramaattisesti (esimerkiksi makea kuivaksi tai punaiseksi valkoiseksi).

Yritä tietysti yrittää saada viinit oikeaan lämpötilaan maistelemiseksi. Valkoisille jääkaapin lämpötila saattaa olla hieman liian viileä, ja punaisissa huoneen lämpötila saattaa olla hieman liian lämmin. Tarkoittaa 8 astetta valkoisille ja 18 astetta punaisille, mutta älä huoli saada tarkka. Jos haluat hieroa valkoista nopeasti, jäätelöä ja vettä sisältävä astia on nopeampaa kuin jäätä yksinään ja jos pullo on vain osittain upotettu, kääntäkää se muutaman kerran sekoita kylmempi ja lämpimämpi viini ennen kaatamista.

viinin maistelua

Kaatumismuotoja varten on 40-50 ml jokaista viiniä henkeä kohden – kaksi kertaa. Riittää maistelemaan ja viipyä jonkin aikaa, ja saat noin 16 vuodosta pullosta. Kokeilua kannattaa kokeilla, jotta saat käsityksen siitä, miltä tämä määrä näyttää silmälaseissa, joita käytät.

Nibbles? Hyvä idea. Ammattilaiset eivät todennäköisesti käyttäisi niitä, mutta useimmat tavalliset ihmiset kokevat, että kokeilemalla seitsemää viiniä istunnossa, jossa ei ole mitään syötävää hieman outoa. Kaikki menee, mutta yritä välttää todella voimakkaita hajuhaittoja tai makuista ruokia, ja on parasta välttää juustoa, joka tekee siitä vaikeammaksi maistaa punaisia.

Kynät ja paperi ovat hyvä idea. Se on kiva kurinalaisuus kirjoittaa sellaiset makut ja tuoksut, joita saat viinistä, miten se tuntuu suussa, sekä yleisempiä vaikutelmia ja tietenkin – piditkö sinä vai ei.

Mitkä viinit? Olen poimimassa viinejä, joilla on todisteita, ja joiden pitäisi olla helppo löytää alle 10 £ / 15 dollaria pullossa

Seelanti Sauvignon Blancia

1. Aloitamme Sauvignon Blancilla, ja suosittelisin Marlboroughin alueelta uutta Seelanti Sauvignon Blancia. Olen aina halunnut aloittaa täällä, koska tämä on hyvin erottuva viinin tyyli ja useimmat ihmiset voivat saada joitakin tyypillisiä makuja, kun he maistuvat mitä heidän lasillansa on. Tämä on puhdas, kuiva viinin tyyli, jossa on voimakas happamuus. Tuoksu on usein auringonkukka, karviainen, vihreä paprika, tomaatti lehti, sitruunat ja jopa passionfruit. Yleinen tunne on yksi ”vihreys”. Hyvien esimerkkien pitäisi osoittaa tasapaino kypsän hedelmäisen maun ja vihreämien muottien välillä. Erityisiä suosituksia: Brancott, Villa Maria tai Oyster Bay, jotka kaikki on helppo löytää.

Chardonnay

2. tamminen Chardonnay. Chardonnay on erittäin suosittu valkoinen rypälelajike ja se tarjoaa loistavan kontrastin Sauvignon Blancille, koska sillä on paljon laajempia ja lihavampia makuja. Sillä on myös affiniteetti fermentoimalla ja vanhentamalla tammitynnyreissä, jotka antavat viinille lisäominaisuuksia. Joten odottakaa melko paljon mitä tahansa Chardonnayä, joka on ”metsäinen” tai ”tynnyri fermentoitu” tai ”tammea vanhennettu”. Odottavat löytää makuja pähkinöitä, paahtoleipää, päärynöitä, persikkaa, sitrushedelmiä, vaniljaa, kermaa ja kypsiä omenoita. Et ehkä saa kaikkia näitä makuja mihinkään tiettyyn viiniin, tietenkin, mutta nämä ovat hyviä alustavia ajatuksia.

Kuiva Riesling

3. Kuiva Riesling. Riesling on niin erottuva rypälelajike, ja se tekee viinejä erilaisia ​​makeusasteita. Tässä tarkastelemme kuivaa Rieslingä, koska aloittelijoille on helpompi saada päänsä. Tärkein maku täällä on sitruuna / kalkki, joka on Rieslingin tunnusmerkki, ja tämä on parhaiten kuivissa esimerkeissä Australiasta tai Alsaceista. Mutta voit mennä Saksaan kuivaan Rieslingiin, kuten helposti löydettävään, edulliseen Dr L Rieslingin löysentämiseen Moseliin, jossa näkyy ihana puhdas sitruunavihreä hedelmää, jossa on haju makeutta, joka tasapainottaa voimakasta happamuutta. Riesling on lähes aina unaked, ja on ihana puhdas hedelmäinen maku, jolla on voimakas happamuus.

Siirrytään punaisiin

4. Siirrytään punaisiin, ja haluan aloittaa Pinot Noirilla. Se on yksi suosikki rypälelajikkeistani, ja se tekee kevyemmistä punaviineistä ihanan tuoreen, puhtaan kirsikan hedelmää. Paras esimerkki on myös todella mukava koostumus, jossa on sappy, hieman vihreät muistiinpanot kehystää antelias kypsiä, makea cherry hedelmä ydin. Ajattele punaisia ​​kirsikoita ja marjoja, ehkä jopa mustia kirsikoita, ehkä hieman luumu ja hienoja mausteisia muistoja. Hyvä Pinotilla on myös varsin kukkainen aromi. Suosittelen etsimään Uusi-Seelanti Pinot Noir. Hyvä Pinot voi olla todella kallista, mutta edullinen Kiwi Pinot on yleensä melko hyvä.

Cabernet Sauvignon

5. Cabernet Sauvignon on tunnetuin punainen rypälelajike, joka on hyvä maku, koska sillä on hyvin erottuva maku-allekirjoitus: se maistuu mustaherukasta. Näillä teemoilla on kuitenkin vaihteluita: mustekruunuun voi lisätä luumuja, setriä, minttia tai soraa tai liitua tai maustaa tai tervaa. Sillä on usein myös hieman vihreä reuna. Valitse chilealainen Cabernet makuista, ei siksi, että ne ovat parasta, mutta koska ne usein osoittavat tämän mustaherukoisen näkökulman parhaimmillaan. Chilen ohjaamolla on usein vähän mustia hedelmää pastillin kaltaista makua.

Lopuksi Shiraz tai Syrah

6. Lopuksi Shiraz tai Syrah, sama rypälelajike eri nimillä. Se on vähän kameleontirypäle ja voi tehdä hyvin eri ilmastoissa, viileästä kuuteen, tuottaen erilaisia ​​viinejä kussakin. Päätämme Syrahista pohjoisesta Rhônestä, rypäleen syntymäpaikasta, jossa se merkitään nimityksellä: meidän tarkoituksemme mukaan tartutaan Crozes-Hermitage tai St-Joseph. Löydät tuoreita mustia hedelmiä (etenkin mustan kirsikan ja karhunvatukkaa), ehkä hieman vadelmaa, ja jos olet onnekas, jotain violetti hajuvettä. Siellä saattaa olla myös muistiinpanoja lihasta ja mausta, mutta niiden keskeinen maku allekirjoitus olisi mustapippuria, joka on yleinen syrah kasvatetaan viileässä ilmastossa. Uusi-Seelanti Syrah näyttää myös nämä ominaisuudet hyvin. Kuitenkin noin viidesosa ihmisistä on hajua sokea avainkemikaaliin, joka viestii tämän mustan pippurin haju, rotundone. Et ehkä saa sitä!


Comments are closed.